Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бойко Борисов и Николай Нанков показаха защо се руши новият път Ботевград - Мездра при пътен възел „Ребърково“ (ВИДЕО)

Политика

Бойко Борисов и Николай Нанков показаха защо се руши новият път Ботевград - Мездра при пътен възел „Ребърково“ (ВИДЕО)

Бойко Борисов и Николай Нанков показаха защо се руши новият път Ботевград - Мездра при пътен възел Ребърково (ВИДЕО) - Tribune.bg

„Казах и на Денков и на Андрей Цеков да не се излагат. Те ми казаха, че искат да направят откриване“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си на новоизграждащия се път Ботевград-Мездра. Той заяви, че както е прогнозирал, пътят е пуснат и после спрян, защото именно на свлачището никога не е предвиждано да има пътен възел.

Бившият регионален министър и водач на листата в Ловеч Николай Нанков припомни, че по проекта от 2019 година възложен от правителството на Борисов там не е имало предвиден пътен възел, защото има регистрирано свлачище от 2004 година, има проучване от 2011 година, че това е свлачищен район и не е хубаво да се строи в него.

„Септември месец като се свлече тук и започнаха едни медийни репортажи. Като показахме кога е възложено – 17 ноември 2023 година е първото разрешение за строеж, 14 февруари 2024 година е второто и двете подписани от Цеков, възложени допълнително към договора. 110 милиона лева са пътните възли, новите, допълнителни към договора, а 65 милиона лева, имам отговор от министър Коритарова, че ще струва укрепването на това нещо“, заяви Нанков. Той припомни, че когато всичко това е показано с дати, темата е била затворена и покрита.

Лидерът на ГЕРБ обаче заяви, че е редно да се покаже какво са строили и правили от правителството на Николай Денков.

„Ако ние го бяхме направили, щеше да има репортажи сутрин, обед, вечер, в спорта, във времето, във всяко едно нещо. Ако това безобразие се беше случило при нас. Ако при нас се беше случило ние с Нанков щяхме да стоим тук с кметовете и лопатите, докато не се оправи. Ето това е откриването където го гледах при Мария Цънцарова, където Цеков колко магистрали са открили“, заяви Борисов и посочи свлачището зад гърба си. Лидерът на ГЕРБ уточни, че не се работи, вижда се състояние и няма никакви репортажи. Борисов припомни, че за жълтите павета в София е имало по десет репортажа на ден, за плочка на „Граф Игнатиев“ по десет на ден.

„Вижте, това са милиони съсипани пари и още повече в трафика, който съсипва хората, а това щеше да е готово отдавна и забравено. Ето, честито ви“, заяви Борисов, а Нанков допълни, че договора е анексиран с новите 65 милиона за укрепване.

Лидерът на ГЕРБ пък припомни, че 250 хиляди лева струват лихвите на прекратените договори и 4 загубени години.

Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че в петък на хората им е отнемало 4 часа, за да стигнат от София до Враца. „Свлякло се е като авторитета на модерна партия-масивно“, шеговито каза Каменов по повод на свлачището.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети